• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۰۶۱۶
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
گزارش

لزوم رسیدگی به فرسودگی ساختمان‌های دانشگاه‌ها

ساختمان‌های فرسوده دانشگاه و خوابگاه‌های دانشجویی به نفس‌های آخر رسیده اند و نیازمند مراقبت‌های ویژه هستند

ضرورت رسیدگی ببه فرسودگی ساختمان‌های دانشگاه‌هابه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ نفس ساختمان‌هایی که عمری بالای ۶۰ سال دارند حالا به شمارش افتاده و نیازمند مراقبت‌های ویژه هستند تا شاید توانی برای نفس کشیدن دوباره بیابند.
هر روز و هر هفته با شنیدن خبری از فرو نشست زمین محوطه یک دانشگاه و یا سقوط یک آسانسور در یک دانشگاه، نفس خانواده‌ها در گلو حبس می‌شود.
همین چند روز پیش بود که خبر فرو نشست محوطه دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی دوباره نفس‌ها را حبس کرد و پیگیر خسارات جانی حادثه بودیم که خوشبختانه این حادثه خسارات جانی نداشت، اما عبدالمجید خوشنود معاون دانشجویی این دانشگاه از قدمت بالای ۶۰ سال برخی از دانشکده‌ها خبر داد و گفت: پردیس علوم این دانشگاه بیش از ۶۰ سال قدمت دارد و بار‌ها برای بهبود وضعیت دانشگاه درخواست کمک مالی کرده ایم و حتی بحث تجمیع دانشکده‌ها نیز مطرح شده است.
وی افزود: برخی از خوابگاه‌های دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی بیش از ۳۵ سال قدمت دارد که باید به سرعت تعمیر و تجهیز شود.
خوشنود با اشاره به اینکه در امتحان تیر امسال مجبور به انتقال دانشجویان پردیس علوم به سوله ورزشی شدیم گفت: وضعیت پردیس علوم دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در محله سیدخندان به گونه‌ای بود که مجبور شدیم محل امتحانات دانشجویان این دانشکده را به سوله ورزشی دانشگاه انتقال دهیم. نامناسب بودن زیر ساخت‌ها و نگرانی مسؤولان دانشگاه و دانشجویان موجب تغییر سالن امتحانات دانشجویان شد.
قدمت و نامناسب بودن فضای دانشگاه‌ها تنها مختص دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی نیست بلکه اکثر دانشگاه‌ها با این مشکل روبه رو هستند، به طور مثال مسؤولان و دانشجویان دانشگاه علم و صنعت با توجه به تاریخچه ۹۰ ساله آن از قدمت بالا و نامناسب بودن فضای ساختمان و خوابگاه گله‌مند هستند.
احد قائمی معاون دانشجویی دانشگاه علم و صنعت در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما گفت: این دانشگاه در سال ۱۳۰۸ تأسیس شده است و برخی از دانشکده‌های آن مانند شیمی، فناوری نوین، مواد، مکانیک و معماری با همان بافت قدیمی بالای ۵۰ سال، با تغییر مأموریت سرپا هستند و دیگر جوابگوی این موضوع نیستیم.
وی افزود: دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی ارشد و دکتری از کمبود امکانات و تجهیزات گله‌مند هستند و با توجه به افزایش ظرفیت خوابگاه‌های استیجاری همچنان با استاندارد نبودن فضای خوابگاهی روبرو هستیم.
هم اکنون بیش از ۲ هزار و ۵۶۹ دانشگاه در کشور وجود دارد که ۵۳۰ واحد آن مربوط به دانشگاه آزاد، ۳۰۹ واحد مربوط به مؤسسات غیر انتفاعی، ۱۷۰ مرکز فنی و حرفه ای، ۴۶۶ مرکز پیام نور، ۹۵۳ واحد علمی کاربردی و ۱۴۱ دانشگاه دولتی مربوط به وزارت علوم تحقیقات و فناروی است که قدمت برخی از دانشگاه‌های دولتی مانند دانشگاه تهران بیش از ۸۰ سال است.
حسن به نژاد معاون دانشجویی دانشگاه تهران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: قدمت این دانشگاه بیش از ۸۰ سال است و قدمت برخی از خوابگاه‌های آن به بیش از ۵۰ سال می‌رسد که شرایط نگهداری را سخت می‌کند.
وی افزود: البته با کمک خیرین خوابگاه ساز برخی از خوابگاه‌های این دانشگاه نوسازی شده است، اما در دانشگاه تهران با مشکل نوسازی و امکانات مالی روبه رو هستیم.
به نژاد ادامه داد: ما هر سال مجبوریم که خوابگاه‌ها را در الویت بازسازی قرار دهیم.
با توجه به بودجه‌ای که هر سال برای دانشگاه‌ها اختصاص پیدا می‌کند نمی‌توان بهبودی تأثیرگذاری را شاهد باشیم از طرف دیگر باید به این موضوع مهم توجه کنیم که با افزایش عمر ساختمان دانشگاه جبران خسارت آن سخت‌تر می‌شود، بنابراین باید به فکر راهکار‌هایی مؤثرتر از جمله حمایت بیشتر خیرین یا اختصاص ردیف بودجه‌ای خاص برای بهبود وضعیت ساختمان دانشگاه باشیم.

گزارش از محبوبه دل انگیز

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کلنگ زنی پالایشگاه گچساران در منطقه لیشتر این شهرستان
ارس در فهرست بررسی پایتخت‌های گردشگری جدید قرار می‌گیرد
نقش محوری بسیج در امنیت و توسعه آذربایجان‌غربی
تجلیل از برترین های همایش نهج‌البلاغه در سمنان
فرودگاه زنجان، نیازمند توسعه
پیش‌بینی وقوع ناپایداری‌های جوی در استان بوشهر
برگزاری کارگاه توانمند سازی راویان جوان و پیشکسوت خراسان رضوی در مشهد
برگزاری رزمایش الی بیت‌المقدس ۱۶ در ارومیه
ضرورت آگاهی حقوقی در تنظیم قرارداد‌ها
زن مسلمان ایرانی سرآمد زنان
قالیباف: ورزش، انسجام اجتماعی را نهادینه می‌کند
فرهنگ غرب، خانواده و هویت دینی را نشانه گرفته است
ساخت تقاطع غیرهمسطح دودانگه بهبهان
رقابت بیش از سه هزار و هشتصد داوطلب در آزمون دادگاه‌های صلح استان در ارومیه
برگزاری مسابقات کیک بوکسینگ در مراغه
برگزاری آزمون استخدامی دادگاه‌های صلح در شیراز
توافق ایران و روسیه در پنجمین کارگروه مشترک فناوری اطلاعات
تأکید امام‌جمعه سردشت بر توجه ویژه به حقوق و مطالبات معلولان
لباس رزمی به رنگ سفیدِ جهاد و درمان دردمندان نیازمنـد
برگزاری آزمون استخدامی ارتش در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه
پایان موفق رزمایش سهند ۲۰۲۵ در همه سناریو‌ها
تداوم بارش باران در خوزستان
احضار حسین‌زاده به کمیته انضباطی
بازدید مدیرعامل پتروشیمی‌های کشور از آبادان و اعلام آغاز دو طرح ملی در زنجیره ارزش پالایشگاه
آموزش، فردا در فارس حضوری است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه
دعوت بانوان ایرانی به یک مهمانی
جزئیات رزمایش مشترک امنیتی ضد تروریستی سهند ۲۰۲۵
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۱۳
سفر استانی رئیس جمهور به یاسوج
عناب، بی نصیب از سرمایه گذاری
عیادت رئیس جمهور از رضا امیرخانی
تشییع پیکر همسر و فرزند معاون رئیس‌جمهوری در مشهد
فقط صورت‌حساب‌های الکترونیکی از اول دی معتبر است
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
انصراف روژان گودرزی از مبارزه با نماینده رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
۱۴۰۰ پرواز در ونزوئلا زیر سایه تحریم‌های واشنگتن  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)
تاکید بر تسریع در پرداخت تسهیلات به متقاضیان ازدواج در خوزستان  (۱ نظر)