فعالیت ۹۷ مرکز سرپناه شبانه در کشور
معاون پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی در قزوین گفت: در کشور ۹۷ مرکز سرپناه شبانه فعالیت دارند که از این تعداد ۲۷ مرکز ویژه بانوان است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, فرید براتی در حاشیه مراسم افتتاح مرکز سرپناه شبانه ویژه بانوان در قزوین گفت: در کشور ۹۷ مرکز سرپناه شبانه فعالیت دارند که از این تعداد ۲۷ مرکز ویژه بانوان است و سالانه با توجه به شرایط فصل بین ۱۲ تا ۱۵ هزار نفر از این مراکز بهره مند میشوند.
وی اضافه کرد: اگر هر استانی نیازمند چنین مرکزی باشد با توجه به محدودیت منابع از آنها حمایت خواهد شد.
معاون پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی افزود: طبق جلساتی که مسئولان با مقام معظم رهبری داشتند آسیبهای اجتماعی شامل اعتیاد، طلاق، مفاسد اخلافی و همچنین فعالیتهایی که در مناطق حاشیه و پر خطر وجود دارد اولویت بندی شده اند.
براتی گفت: بیشترین آسیبهای اجتماعی کشور در حال حاضر موضوع اعتیاد است.
وی اضافه کرد: سازمان بهزیستی در زمینه پیشگیری از مصرف مواد مخدر برنامههای منسجمی در ۲۰ سال گذشته داشته و انجام داده که رویکرد این برنامهها اجتماع مدار است به طوری که از ظرفیت خود مردم در این زمینه استفاده میشود.
معاون پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی افزود: نزدیک به ۴ هزار و ۳۰۰ تیم و سازمان کوچک مردم نهاد و بیش از ۱۰ تا ۱۳ میلیون نفر آموزش دیده داریم که در ۳ محیط آموزشی شامل مهدهای کودک، مدارس و دانشگاهها، محیطهای کاری و محلههای شهری و روستایی خدمات میدهند.
براتی اضافه کرد: برای پیشگری از مصرف مواد مخدر در محیطهای کاری دو طرح در حال اجراست که یک طرح مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
وی گفت: طرح دوم با عنوان طرح کیان از سوی سازمان بهزیستی در سازمانهای اداری در حال اجرا است.
معاون پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی، درباره اعتبارات گفت: اعتبار امسال سازمان بهزیستی با دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر، ۵ میلیارد تومان بوده است که تا کنون بخشی از آن تامین شده و امیدواریم تا پایان امسال مابقی آن تامین شود.
براتی افزود: میزان اعتبار این سازمان را در بخش پیشگیری از مصرف مواد مخدر را ۴ میلیارد تومان بیان کرد.
وی ادامه داد: میزان اعتبارات سازمان بهزیستی برای کاهش دیگر آسیبهای اجتماعی شامل طلاق، خودکشی و پیشگیری از خشونت خانگی را ۴۰ میلیارد تومان است.
معاون پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی درباره جایگاه استان قزوین در کاهش آسیبهای اجتماعی گفت: این استان با دارا بودن ۵ مرکز دریافت خدمات گذری (dac)، تیمهای سیار و ۳ مرکز سرپناه موفق عمل کرده است.