• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۰۲۳۷۲
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۴
بین الملل » تحلیلی

پنج برگ برنده روسیه در بازی تحریم ها عليه آمریکا

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، شبکه راشا تودی اعلام کرد روسیه در بازی تحریم‌ها در برابر آمریکا پنج برگ برنده در دست دارد.
این شبکه در پایگاه اینترنتی خود در مقاله‌ای نوشت: طرح‌های اعلام شده واشنگتن برای تشدید تحریم‌ها علیه مسکو به بحث‌های داغی هم در آمریکا و هم در روسیه درباره اینکه کدام کشور بیشتر لطمه خواهد خورد، به راه انداخته است. آمریکا  اعلام کرده است صادرات کالا‌های حساس امنیت ملی به روسیه را هدف قرار خواهد داد، پرواز‌های شرکت هواپیمایی آئروفلوت روسیه به آمریکا را متوقف خواهد کرد، و ممکن است تا آنجا پیش برود که هرگونه صادرات از آمریکا به روسیه را ممنوع کند. بنا بر اعلام وزارت امور خارجه آمریکا، تدابیر پیشنهادی در واکنش به مسمومیت سرگئی اسکریپال، جاسوس دوجانبه سابق و دخترش در انگلیس به اجرا گذاشته می‌شود. روسیه این اتهام را رد کرده و خواستار تحقیقات بین المللی بی طرفانه درباره این حادثه شده است.
با توجه به این که واشنگتن تقریبا هر چیزی را امکان تحریم آن در روسیه وجود داشته تحریم کرده و مسکو از استفاده از سلاح‌های بزرگ خود در برابر آمریکا خودداری کرده است، روسیه گزینه‌های جالبی در اختیار دارد که در صورت لزوم می‌تواند در زمان مناسب از آن‌ها استفاده کند.
قانونگذاران روسیه تاکنون هشدار داده اند که تدابیر تنبیهی جدید ممکن است با تلافی جویی شدیدی مواجه شود که در آن برخی حوزه‌های حساس همکاری میان دو کشور هدف قرار خواهد گرفت. راشا تودی تصمیم گرفت نگاهی عمیق‌تر به فهرست تدابیر متقابل بالقوه‌ای بیندازد که مسکو می‌تواند برای ضربه زدن به آمریکایی از آن‌ها استفاده کند.

تیتانیوم
در صورت عملی شدن تحریم‌های تمام عیار، دولت روسیه می‌تواند صادرات تیتانیوم به آمریکا را ممنوع یا محدود کند. شرکت انحصاری تیتانیوم روسیه یعنی "وی اس ام پی او-آویسما" (VSMPO-Avisma) یک سوم از قطعات تیتانیوم صنعت هواپیمایی جهان را تولید می‌کند. این شرکت ۷۰ درصد از محصولات خود را به بازار جهانی صادر می‌کند. آویسما ۴۰ درصد از قطعات تیتانیوم هواپیما‌های بوئینگ و ۶۰ درصد از قطعات تیتانیوم هواپیما‌های ایرباس را تامین می‌کند و همه قطعات تیتانیوم مورد استفاده در ساخت هواپیما‌های امبرائر برزیل را نیز این شرکت تولید می‌کند.
برای بوئینگ پیدا کردن یک منبع دیگر به جای تیتانیوم روسیه تقریبا غیرممکن است. کار صنعتی با تیتانیوم به صورت همزمان در آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی در دهه ۱۹۵۰ شروع شد. اما فقط روسیه در تولید آلیاژ‌های باکیفیت تیتانیوم موفق بوده است.
استفاده از فلزات دیگر نیز گزینه مطلوبی برای بوئینگ نیست. تیتانیوم امتیازات عمده‌ای در برابر آلیاژ‌های دیگر دارد. در ساخت هواپیما لازم است از موادی استفاده شود که بتوانند در برابر فشار شدید پرواز و ارتفاع بالا، و نیز قرار داشتن همیشگی در معرض عناصر دیگر، مقاومت کنند. هواپیما‌ها به صورت سنتی از فولاد ساخته می‌شدند، اما اکنون از مواد سبکتر و بادوام‌تر استفاده می‌شود تا عمر هواپیما‌ها افزایش یابد و مصرف انرژی آن‌ها نیز مقرون به صرفه‌تر باشد. تیتانیوم به اندازه فولاد مقاومت دارد، اما ۴۵ درصد از آن سبکتر است. تیتانیوم می‌تواند مدت طولانی تری در معرض آب نمک در اتمسفر‌های دریایی مقاومت کند. استحکام تیتانیوم جوش دادن آن را دشوار می‌کند، که این ویژگی در بالاتر بودن قیمت آن در برابر قیمت‌های فولاد و آلومینیوم نقش دارد.

حریم هوایی
روسیه که از لحاظ راهبردی میان اروپا و آسیا واقع شده است، می‌تواند تعرفه‌های بالاتری برای استفاده ترانزیت از حریم هوایی این کشور برای همه هواپیما‌های باری و مسافربری آمریکا وضع کند یا پرواز آن‌ها را از حریم هوایی روسیه به طور کلی ممنوع کند.
در بهترین حالت، هواپیما‌های آمریکایی یا باید تعرفه‌های بالاتری بپردازند یا مسیر‌های هوایی دیگری را انتخاب کنند. اما از دست دادن مسیر‌های کوتاهتر روسیه در پرواز از اروپا به آسیا به معنای باخت در رقابت با شرکت‌های هواپیمایی اروپایی و آسیایی نیز خواهد بود.
در بدترین حالت، هیچ چاره‌ای نخواهد بود جز پرواز با دور زدن بزرگترین کشور جهان، که این نیز هزینه‌ها را به شدت افزایش خواهد داد. شرکت‌های هواپیمایی آمریکایی در هر صورت از لحاظ مالی به شدت ضرر خواهند کرد که این برای صنعت خطوط هوایی آمریکا فاجعه خواهد بود.

ال ان جی و انرژی‌های دیگر
صادرات گاز طبیعی مایع (ان ان جی) و دیگر محصولات انرژی از روسیه به آمریکا را نیز می‌توان ممنوع کرد. صادرات نفت و محصولات پتروشیمی از روسیه به آمریکا فقط هشت میلیارد دلار است که فقط ۴.۶ درصد از کل صادرات انرژی روسیه را تشکیل می‌دهد. ممنوعیت صادرات این محصولات برای تولید کنندگان روسیه که به سادگی می‌توانند این محصولات را به خریداران آسیایی بفروشند، نسبتا بدون درد خواهد بود.
اما برای آمریکا، که می‌کوشد به بازیگری بزرگ در صادرات انرژی تبدیل شود، ماجرا کاملا متفاوت خواهد بود. آمریکا که قادر نیست برای مصرف داخلی و صادرات به اندازه کافی تولید کند و تانکر‌های کافی نیز برای ال ان جی ندارد، طبق گزارش‌ها ال ان جی روسیه را مجددا به کشور‌های اروپایی می‌فروشد. اگر روسیه عرضه این انرژی به آمریکا را متوقف کند، طرح‌های آمریکا برای تبدیل شدن به یک صادر کننده بزرگ انرژی متوقف خواهد شد.

شرکت‌های آمریکایی در روسیه
به رغم وخامت روابط میان مسکو و واشنگتن، بسیاری از شرکت‌های آمریکایی همچنان به کار در روسیه بدون مداخله دولت روسیه مشغولند. روسیه به تلافی هرگونه تحریم‌های جدید آمریکا می‌تواند کار را برای شرکت‌هایی از قبیل: پپسی، پروکتر اند گمبلز، مک دونالدز، بوئینگ، موندلز اینترنشنال، جنرال موتورز، جانسون اند جانسون، کارگیل، آلکوا، جنرال الکتریک و بسیاری از شرکت‌های دیگر دشوار کند.
در اوت ۲۰۱۴، نهاد دیده بان مصرف کنندگان روسیه چهار رستوران مک دونالدز در مرکز مسکو را به سبب "تخلفات اداری" تعطیل و تحقیقاتی را درباره ۴۳۰ شعبه دیگر این شرکت در روسیه آغاز کرد.
از سوی دیگر، تعداد شرکت‌های روسی در آمریکا بسیار معدود است. تلافی جویی برای واشنگتن در این زمینه دشوار خواهد بود. تنها ملاحظه برای کرملین در هدف قرار دادن شرکت‌های آمریکایی در روسیه اشتغال داخلی است، زیرا این شرکت‌ها برای شهروندان روسی شغل ایجاد کرده اند.

راکت‌های روسیه
تامین موتور‌های راکت آر دی-۱۸۰ یکی از برگ‌های برنده روسیه در هرگونه تلافی جویی تحریم‌های آمریکا محسوب می‌شود. این موتور‌ها برای برنامه فضایی آمریکا مانند ناسا بسیار مهم هستند و وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، از آن‌ها برای پرتاب ماهواره‌های آمریکایی استفاده می‌کند. تلاش برای متوقف کردن خرید این موتور‌ها از روسیه به این دلیل ناکام مانده است که آمریکا قادر نبوده است این موتور‌های راکت را در داخل تولید کند.
از این موتور‌ها در راکت‌های اطلس ۵ استفاده می‌شود. آمریکا غیر از موتور‌های آر دی-۱۸۰، موتور‌های روسیه آر دی-۱۸۱ را نیز خریداری می‌کند. از موتور آر دی-۱۸۱ در تولید راکت‌های آنتارس استفاده می‌شود که در حمل محموله به ایستگاه فضایی بین المللی برای ناسا کاربرد دارند. اوایل این هفته یک قانونگذار ارشد روسیه گفت: مسکو می‌تواند در اقدامی تلافی جویانه فروش موتور‌های آر دی-۱۸۱ به آمریکا را ممنوع کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
یادواره ۱۵ شهید روستای مَشتان کازرون
میرزا کوچک جنگلی نمادی از غیرت دینی و پایمردی
قطعات تقلبی خودرو، بلای جان رانندگان ایرانی
پلمب دو واحد دندانپزشکی غیرمجاز در لرستان
جایگاه ایران در جدیدترین رده‌بندی تیم‌های ملی بسکتبال جهان تغییر نکرد
آغاز مرحله دوم رزمایش اقتدار ندسا با شلیک انبوه موشک‌ها
اختصاص بیش از ۹ هزار تن نهاده های دامی برای بهره برداران
تجلیل از قهرمان جهانی پرورش‌اندام مرتضی گل صنم لو در خوی
درخشش تکواندوکار شاهرودی در کشور
کاروان شادی جشنواره ملی نمد در چهارمحال و بختیای
مدارس و دانشگاه‌های سراسر استان تا دوشنبه غیر حضوری شد
گام‌های مرمتی مجموعه فرهنگی و تاریخی سعد آباد
ممنوعیت عرضه و فروش پرندگان وحشی در بازار‌های گیلان
۱۴ آذر، روز جهانی خاک
یک فوتی در حادثه انفجار واحد مسکونی در بوشهر
نجات کودک ۲ ساله گرفتار در خودرو در دزفول
رضایت روستاییان از عملکرد شورا‌ها در عمران وآبادانی
برگزاری مسابقه بزرگ دوومیدانی در کیش
آغاز رقابت بیش از ۳هزار کرمانی در آزمون استخدامی قوه قضائیه
رقابت یک هزار و ۴۳۲ لرستانی در آزمون دانشگاه افسری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه
پایان موفق رزمایش سهند ۲۰۲۵ در همه سناریو‌ها
تداوم بارش باران در خوزستان
احضار حسین‌زاده به کمیته انضباطی
بازدید مدیرعامل پتروشیمی‌های کشور از آبادان و اعلام آغاز دو طرح ملی در زنجیره ارزش پالایشگاه
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه
دعوت بانوان ایرانی به یک مهمانی
جزئیات رزمایش مشترک امنیتی ضد تروریستی سهند ۲۰۲۵
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۱۳
سفر استانی رئیس جمهور به یاسوج
عناب، بی نصیب از سرمایه گذاری
عیادت رئیس جمهور از رضا امیرخانی
تشییع پیکر همسر و فرزند معاون رئیس‌جمهوری در مشهد
پزشکیان: اختیارات لازم را برای رفع مشکلات به مدیران داده‌ام
فقط صورت‌حساب‌های الکترونیکی از اول دی معتبر است
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
انصراف روژان گودرزی از مبارزه با نماینده رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
۱۴۰۰ پرواز در ونزوئلا زیر سایه تحریم‌های واشنگتن  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)
تاکید بر تسریع در پرداخت تسهیلات به متقاضیان ازدواج در خوزستان  (۱ نظر)