پخش زنده
امروز: -
نمایندگان سازمان جهانی بهداشت برای آشنایی با طرح جامع سلامت به استان قزوین سفر کردند .
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز قزوین, هیئت پنج نفره سازمان جهانی بهداشت درنشست با دست اندرکاران طرح جامع سلامت
باهدف و نحو اجرای این طرح در استان قزوین آشنا شدند.
دکتر ماها الدوی سرپرست ارتقا و حفاظت سلامت سازمان جهانی بهداشت در این نشست هدف از این سفر را همکاری و حمایت فنی برای اجرای بهداشت اجتماعی در استان بیان کرد و گفت : همچنین در این سفرمیزان تعهدات ملی برای رفاه و بهداشت مردم بررسی می شود .
دکتر ماها الدوی افزود: تجربیات و عملکرد استان قزوین در اجرای طرح جامع سلامت به صورت مکتوب به سایر کشورها ارسال می شود .
وی گفت: ممکن است در اجرای طرح جامع سلامت چالش هایی وجود داشته باشد که می توانیم برای رفع آن با یکدیگر همکاری کنیم .
دکتر مهرام رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین، هدف از حضور این هیئت 5 نفره در قزوین را بازدید و مشاهده تجربه استان در اجرای طرح جامع سلامت بیان کرد .
به گفته مهرام ، نمایندگان سازمان جهانی بهداشت قرار است این طرح را به عنوان یک الگو جهانی معرفی کنند.
وی اضافه کرد : نمایندگان سازمان جهانی بهداشت در این سفر دو روزه قرار است از مرکز شهری جامع سلامت محمدیه و ناحیه شهری مهرگان ، مرکز روستایی جامع سلامت کورانه و همچنین از خانه مشارکت مردم در سلامت دیدن کنند .
رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت : شرکت در مجمع سلامت شهرستان قزوین ، کارگروه سلامت و امنیت غذایی و جلسه ارائه پیشنهادات نمایندگان درباره طرح جامع سلامت ، از دیگر برنامه های سفر دو روزه نمایندگان سازمان جهانی بهداشت به قزوین است .
مهرام افزود :طرح جامع سلامت از سال 86 برای اولین بار در کشور در استان قزوین آغاز به کار کرد .
رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود : بر اساس شواهد و مطالعات ، 20 تا 25 درصد از سلامت مردم مربوط به وزارت بهداشت و بخش سلامت کشور است .
وی افزود: مواردی مانند فرهنگ غذایی مردم ، سیگار کشیدن ، فعالیت بدنی ، مشکلات اقتصادی ، وجود آلودگی هایی در آب و هوا خارج از حیطه تصمیم گیری متولیان بهداشت است که طرح جامع سلامت درباره این دسته از عوامل ، مداخله می کند.
دکتر زینالی رییس مشاوران سلامت دستگاههای اجرایی هم در این نشست گفت : این شورا شامل 24 دستگاه است که به مدیر دستگاه ها برای امر سلامت کارکنان و اجرای پروژه های سلامت مشاوره می دهد .
دکتر زینالی افزود : در این شورا هر دستگاه ،بخشی از بودجه خود را برای موضوع بهداشت هزینه می کند .
علی صفری واریانی مسئول اندیشگاه طرح جامع سلامت قزوین هم گفت : افراد مختلف ایده های محور سلامت خود را برای بررسی و اجرا به این اندیشگاه می دهند تا بررسی شود.
به گفته وی ، تا کنون در این اندیشگاه 40 ایده به ثبت رسیده است .