• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۳۱۳۷۶
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۷
سیاسی » دولت
آقای روحانی در نشست مشترک با استانداران:

مسیر انقلاب، بازگشت‌ناپذیر است

رئیس جمهور تاکید کرد: انقلاب ما برای استقلال، حاکمیت ملی، آزادی، فرهنگ اسلام و ملی، جمهوریت و اسلامیت بود و این مسیر، قابل بازگشت نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای روحانی که در نشست مشترک وزرای اقتصادی، مسئولان سازمان های اقتصادی و استانداران ­سخن می گفت افزود: این آمار تغییر نمی کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی گفت: مردم به دنبال آزادی بودند و امروز هم اگر از مردم سوال کنیم که شما آزادی می خواهید یا اختناق؟ آزادی می خواهید یا استبداد؟ حاکمیت ملی می خواهید یا حاکمیت فرد؟ باز هم مردم جوابشان همان است.
رئیس جمهور گفت: به نظر من همین امروز هم از ملت ما سوال کنیم که آیا استقلال می خواهید یا بیگانگان مثل قبل از انقلاب تصمیم گیر باشند و در امور کشور دخالت کنند، باز هم 98 و 2 دهم درصد مردم خواهند گفت ما استقلال می خواهیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: همان بیش از 98 درصدی که آن روز رأی دادند به جمهوری اسلامی، امروز هم رأی می دهند.
آقای روحانی افزود: مردم ممکن است در شیوه ها و نحوه اجرا و در برنامه ها نظر، انتقاد و ایرادی داشته باشند که این بحث های دیگری است.
وی با تبریک سالروز پیروزی انقلاب اسلامی گفت: تشکر می کنیم از مردم بسیار وفادار و زمان شناس خودمان.
آقای روحانی افزود: در این مقطع تاریخی حضور مردم همیشه مغتنم است و در شرایط فعلی حضور پرشور مردم در همه استان ها، شهرها و بخش ها و حتی در روستاها بسیار باعظمت بود و نشان داد که مردم ما آن راه و مسیری را که حدود 40 سال پیش شروع کردند، مصممند ادامه دهند.
وی گفت: این به آن معنا نیست که مردم ما نقصی، مشکلی یا کاستی ای نمی بینند.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید مشکلات را در هر بخشی که هست رفع کرد افزود: اما مسیر راه مسیری است که مردم ما درست تشخیص داده اند، یعنی مسیر استقلال و مسیر اینکه دیگران نیایند در سرنوشت ما مداخله کنند.

مردم نمی خواهند به فرهنگ ملی و دینی شان توهین شود
رئیس جمهور گفت: هیچ کس نمی خواهد به فرهنگ ملی و دینی اش توهین شود. هیچ کس نمی خواهد با فساد مبارزه نشود. انقلاب ما برای همین بود. انقلاب ما برای جمهوریت و اسلامیت بود و مردم آن را انتخاب کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای روحانی افزود: این راه قابل بازگشت نیست راه ملت ما قابل بازگشت نیست. ملت ما همان مسیری را که انتخاب کرد ادامه خواهد داد.
 
دنیا به ایران ، انقلاب و نظام ما صددرصد اعتماد دارد
­رئیس جمهور گفت: دنیا به ایران ، انقلاب و نظام ما صددرصد اعتماد دارد اما بوق های تبلیغاتی خارجی حرفهایی می زنند که نباید به آنها اعتنا کرد.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در جمع استانداران افزود: دنیا محاسبه می کند بی جهت نمی آید همه حیثیت و توان سیاسی خود را بگذارد.
وی تصریح کرد: چرا ریسک اعتباری ایران کاهش پیدا کرده است ؟ مگر ریسک اعتباری ما اول دولت یازدهم 7 نبود؟ چطور 6 شد؟ چطور امسال 5 شد؟ این به معنی اعتماد دنیا به این نظام و کشور است.
رئیس جمهور افزود: در تمام روابطی که با همسایه ها و تمام ملاقاتی که با مقامات جهان داریم، کاملاً احساس می کنم دنیا به ایران ، انقلاب و نظام ما صددرصد اعتماد دارد. اما بوق های تبلیغاتی خارجی حرفی می زنند که نباید به آنها اعتنا کنید.
آقای روحانی گفت: دستگاه های تبلیغاتی داخلی ما نیز از دنیا عقب هستند اما ملت ما جلو است و عقب نیست. دنیا می فهمد ایران درحال پیشرفت است اما دستگاه های تبلیغاتی ما هنوز هم بذر یأس می افشانند.
رئیس جمهور تاکید کرد : ما ملت کاملاً مستحکمی هستیم و آینده ما کاملاً روشن است دلیل ما نیز همین آمارها و ارقام هاست و آمار خودش حکایت می کند.
آقای روحانی افزود: رشد اقتصادی امسال را که چند وقت دیگر اعلام خواهد شد، با رشد سال آینده که رشد اقتصادی دنیا و رشد متوسط اقتصادی جهان هم هست مقایسه کنید. به شما قول می دهم اگر رشد اقتصادی ما بیشتر از متوسط جهان نبود، آنوقت آنهایی که مأیوس اند که اقلیت کوچکی هم هستند آنها راست می گویند.
وی گفت: اما اگر از رشد متوسط دنیا بالاتر بودیم معنایش این است که مسیر و راه ما درست است.
رئیس جمهور تصریح کرد : اینکه دولت توانسته است در طول مدت حدود 4 سال و نیم به طور مداوم تورم را کاهش دهد،​ البته اگر ما یک سال تورم را کاهش دهیم می گویند یک سال است اما تداوم این به معنی قدرت دولت و آرامش جامعه است.
آقای روحانی افزود: همانطور مصمم هستیم که این مسیر را ادامه بدهیم یعنی هدف ما تورم تک رقمی است و باید ادامه بدهیم. هدف ما رشد اقتصادی بالای 5 درصد است و باید این هدف را ادامه دهیم.
وی گفت: هدف ما این است که بیکاری را کاهش دهیم و بحث اصلی این جلسه ما اشتغال است و باید بیکاری را کاهش دهیم نه اینکه اشتغال ما از 700 هزار و یا 800 هزار بیشتر شود.
رئیس جمهور تصریح کرد : باید بیکاری و نرخ بیکاری را کاهش دهیم و به سمت بیکاری تک رقمی برویم که البته این حرفی که من می زنم یک کار چندساله است.
 
در اغتشاشات اخیر پلیس بدون اسلحه نظم را برقرار کرد
­رئیس جمهور گفت: یکی از افتخارات ما این است که در اغتشاشات اخیر، پلیس بدون سلاح به خیابان رفت تا نظم و امنیت برقرار شود.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای روحانی در نشست مشترک استانداران سراسر کشور با اشاره به اغتشاشات اخیر افزود: این کار بزرگی بود و من بارها در حوادث بحرانی کشور مسئولیت داشتم و کاملا احساس می کنم که شرایط بحرانی به چه معناست؟ گاهی برای برقراری آرامش در یک شرایط بحرانی پنج شش ماه زمان لازم است اما گاهی هم بحرانی ظرف یک هفته تمام می شود.
وی گفت: بنده از وزارت کشور و همه دست اندرکاران مربوط ، ستاد بحران و شورای امنیت که اغتشاشات اخیر را به خوبی مدیریت کردند قدردانی می کنم.
رئیس جمهور ادامه داد: در شرایط بحرانی اوایل دی ماه امسال همه کمک کردند و به صحنه آمدند تا بحران ایجاد شده برطرف شود و به خوبی این مسیر را مدیریت کردند که اگر با دقت انجام نمی شد مشکلات دیگری پیش می آمد.
آقای روحانی تصریح کرد: در آن شرایط بحرانی به پلیس دستور دادیم بدون اسلحه وارد خیابان شود و همان روز من این مسئله را به یکی از مقامات فرانسه اعلام کردم که تعجب کرد و گفت چرا چنین مسئله ای را اعلام نمی کنید؟
رئیس جمهور تاکید کرد: این افتخار بزرگی است که در آن شرایط بحرانی پلیس بدون سلاح به خیابان رفت و نظم و آرامش را به جامعه برگرداند.
آقای روحانی افزود: مردم ، زن، مرد و کسبه زندگی دارند و اگر ببینند خیابان ها ناآرام است ، جایی شیشه می شکنند و جایی دیگر ماشین آتش می زنند قطعا احساس امنیت نمی کنند اما در اغتشاشات اخیر نهادهای مختلف تلاش کردند تا آرامش به جامعه برگردد.
 
تاکید رئیس جمهور بر اجرای فصل سوم قانون اساسی و احقاق حقوق ملت
­رئیس جمهور بر اجرای فصل سوم قانون اساسی و احقاق حقوق ملت تاکید کرد.
آقای روحانی در نشست مشترک استانداران سراسر کشور با تاکید بر توجه همه مسئولان به اجرای قانون اساسی و فصل سوم آن افزود: بنده در سخنرانی 22 بهمن گفتم قانون اساسی ظرفیت های بسیار زیادی دارد که می شود برای اداره کشور از همین ظرفیت ها به خوبی استفاده کرد.
وی گفت: قانون اساسی ظرفیتی دارد که اجرای کامل آن می تواند رضایت عامه مردم را جلب کند، به شرط اینکه همه ما متعهد به قانون اساسی باشیم.
رئیس جمهور ادامه داد: همه ما باید فصل سوم قانون اساسی را که به احقاق حقوق ملت اشاره دارد مورد توجه قرار دهیم و در روند کار این فصل را اجرایی کنیم.
آقای روحانی گفت: همین اصول اولیه قانون اساسی اگر اجرا شود، قطعاً بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.
وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت های قابل توجه قانون اساسی، همه ما باید بار سنگین مسئولیت را بر دوش خودمان احساس کنیم.
رئیس جمهور گفت: تنها رئیس جمهور در کشور است که مسئول اجرای قانون اساسی است، بنابراین مسئولیت رئیس جمهور به عنوان منتخب مردم از همه سنگین تر است.
آقای روحانی افزود: در این راستا همه استانداران، ارگان ها و همه قوا باید در این مسیر حرکت کنند و یکدیگر را یاری دهند.
 
از لحاظ روحی و روانی باید به مردم حادثه دیده کمک شود
­رئیس جمهور گفت: اقدامات خوبی در جهت اسکان اضطراری، موقت و شروع اسکان دائم مردم زلزله زده رخ داده است و باید از لحاظ روحی و روانی به این افراد کمک شود.
آقای روحانی در نشست مشترک استانداران سراسر کشور با اشاره به وقوع حوادث مختلف در کشور و تشکر از مسئولان برای رسیدگی به این حوادث افزود: ​به هر حال همه کشورها از این حوادث دارند و سیل، طوفان و زلزله در همه جا وجود دارد.
وی اضافه کرد: یک وقتی اگر خدا رحمتش را بر ما نازل کند و برف و باران بیشتری ببارد ممکن است با مشکلاتی مواجه شویم و این مسأله ممکن است برای همه کشورها حتی اروپا هم به وجود آید.
رئیس جمهور گفت: اگر یک خیابان یا یک اتوبانی یک ساعت یا دو ساعت بسته شود، این به معنای ناکارآمدی نظام نیست.
آقای روحانی افزود: نمی خواهم بگویم همه کارهایی که ما تا الان انجام داده ایم بی نقص بوده است، اما در دولت بنده برای رسیدگی به این مشکلات با لحن دیگری صحبت کردم و کارهایی انجام دادیم که می شود با سرعت بیشتری انجام داد.
وی با اشاره به زلزله کرمانشاه و کرمان اضافه کرد: ​در مجموع برای رسیدگی به این حوادث کار خوبی انجام گرفته است.
آقای روحانی گفت: این به معنای آن نیست که مردم توقعاتشان به همین اندازه است.
وی افزود: من حس می کنم جایی که زلزله می آید مردم نگرانی های روحی پیدا می کنند و با مشکلاتی که دارند باید حس آنها را درک کرد.
رئیس جمهور با اشاره به سفر به کرمان و زیر آوار ماندن جهیزیه یک زن گفت: این حس را نمی شود برای آن فرد جبران کرد حتی اگر جهیزیه اش را به او برگرداند.
آقای روحانی افزود: اگر اشکال و نقصی داریم باید جبران کنیم و امیدواریم دیگرحادثه ای در کشور رخ ندهد.
وی گفت: باید سال آینده همه این خسارت ها جبران شود و در کرمان باید تا پایان تیرماه و در کرمانشاه تا شروع فصل سرما اقدامات اساسی انجام شود.
رئیس جمهور افزود: همه باید کمک کنند دولت هم در تمام مراحل تمام توان خود را برای کمک به این مردم گذاشته است.
آقای روحانی گفت: در کرمانشاه گفتم وسواس به خرج ندهید و هر چه مردم می خواهند در اختیارشان بگذارید.
وی افزود:​ در مورد کانکس هم نباید سختگیری شود و در این زمینه به همه دستگاه هایی که اعلام آمادگی کردند دولت پولش را داد و حتی بیشتر هم داد تا کانکس برای افراد حادثه دیده تهیه شود و به مقصد برسد.
رئیس جمهور گفت: خدا به همه کسانی که در این زمینه و در تهیه کانکس به افراد حادثه دیده کمک کردند اجر خیر دهد.
 
سال آینده باید سال نشاط و امید مردم ایران باشد
­رئیس جمهور گفت: سال آینده به عنوان چهلمین سالگرد انقلاب، باید سال نشاط، امید و شادمانی مردم ایران باشد و علاوه بر این باید جشن نیم قرن انقلاب را در 11 سال آینده هم جشن بگیریم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای روحانی افزود: من از همه استانداران خواهش می کنم که همه توان خود را برای سال آینده که چهلمین سالگرد انقلاب است به کار گیرند و سال آینده باید سال نشاط، امید و شادمانی مردم ایران باشد و سختگیری ها را باید کنار بگذاریم .
وی گفت: نباید در زندگی خصوصی مردم دخالت کنیم و آن که امام فرمود باید اجرا کنیم؛ حالا شاید یک کسی در خانه اش غیبت کند و ما نباید به عنوان دولت شنود بگذاریم و طرف را احضار و تعزیر کنیم که چرا غیبت کرده ای؛ و یا مثلا یک کسی یک جایی دروغ بگوید نباید او را احضار کنیم؛ بله اینها گناه است اما مسیر اصلاح آن مسیر فرهنگ است.
رئیس جمهور افزود: اساس اسلام بر مبنای زندان و تعزیر و دادگاه نیست و اساس آن بر مبنای فرهنگ، ابلاغ، تبلیغ، تشریع و بشیر و نذیر است.
آقای روحانی گفت: خداوند در قرآن به پیامبر اکرم (ص) می فرماید که تو می خواهی همه را به راه راست هدایت کنی اما نمی شود.
رئیس جمهور ادامه داد: پیامبر در هدایت مردم حریص بود و نمی خواست یک نفر گمراه باشد اما خداوند فرمود نمی شود و تو ابلاغ، تبلیغ و رسالتت را انجام بده و اینکه هدایت می شوند یا نمی شوند به عهده خداست و دل ها را باید خدا هدایت کند.
وی افزود: ما نباید برای خودمان یک وظیفه ای مافوق طاقت درست کنیم و نباید برای مردم دینی را تعریف کنیم که با اسلام فاصله داشته باشد چرا که اسلام دین مشقت و حرج نیست و خداوند حرج را جعل نکرده است و حکمی از جانب خداوند جعل نشده است.
رئیس جمهور گفت: دین ما، دین سهله، هدایت و فرهنگ است.
آقای روحانی افزود: سال آینده باید سال شادمانی مردم باشد و شاید دشمنان ما دوست نداشته باشند که ما سال آینده جشن انقلاب بگیریم، اما ملت ما شاهد جشن بزرگی در 40 سالگی انقلاب خواهد بود و ملت ما باید جشن نیم قرن انقلاب را هم با عظمت و افتخار جشن بگیرد.
 
اشتغال روستایی تحول بزرگی ایجاد می کند
­رئیس جمهور گفت:​ راه استقلال، آزادی، جمهوریت و حاکمیت ملی ما ادامه خواهد یافت و جوانان ما از آرمان ها فاصله نمی گیرند.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در جمع استانداران افزود: اشتغال از مهمترین مسائل کشور است و در زمان تبلیغات انتخاباتی به هر استانی که می رفتم مهمترین درخواست مردم به ویژه جوانان تحصیل کرده اشتغال بود.
وی با بیان اینکه در کشور ما 12 میلیون جوان تحصیل کرده داریم و هر سال نیز تعداد زیادی فارغ التحصیل می شوند گفت: ما باید شغل و امیدواری ایجاد کنیم و برای این منظور نیازمند یک حرکت فوق العاده هستیم.
رئیس جمهور افزود: در بحث اشتغال روستایی باید تمامی منابع تا پایان تیرماه آینده مصرف شود و به دست مردم برسد و شغل نیز ایجاد شده باشد و استانداران باید کار را آغاز کنند و وزارت کشور نیز نظارت کند.
آقای روحانی گفت: کار باید انجام شود و یک روز تأخیر در زندگی جوانان مسئولیتش با ماست و اگر یک روز جوانی بیکار باشد چون بیکاری عامل مفسده است باز هم ما مسئول هستیم.
وی آموزش حین کار را ضروری برشمرد و افزود: این کار باید از امروز آغاز شود و تا پایان سال 97 هر کارفرمایی که جوانی را مشغول کار کند از دادن حق بیمه تا پایان سال 97 معاف می شود و دولت نیز بحث بیمه حوادث را نیز بر عهده می گیرد.
رئیس جمهور گفت: این قدر با مقررات و بخشنامه ها و تبصره ها راه را نبندیم و باید راه را باز کنیم تا مردم خود نیز وارد بازار کار شوند.
آقای روحانی اشتغال روستایی و آموزش حین کار را دو هدف اصلی برشمرد و افزود: در صورت توجه به اشتغال روستایی تحول بزرگی در اشتغال ایجاد می شود و در این شرایط است که جوانان سر کار می روند و شرایط شان فرق می کند.
 
اشتغال و رفاه مردم به فناوری اطلاعات مربوط است
رئیس جمهور ، سبک زندگی، اشتغال و رفاه مردم را به فناوری اطلاعات مربوط دانست و گفت:سرعت اینترنت یکی از ضرورت های اشتغال آینده و اقتصاد ماست.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود افزود : می توانیم بخشی از بیمه را خودمان پرداخت کنیم و مشوق ها را ادامه دهیم. آنهایی که رفتند و مشغول به کار شدند کارشان ادامه پیدا می کند و اگر بعد از یک سال نتوانستند ادامه دهند راه دیگری پیدا می کنیم.
وی با اشاره به اهمیت به فضای مجازی خاطرنشان کرد: سرعت اینترنت یکی از ضرورت های اشتغال آینده و اقتصاد ماست تا به حال می گفتیم اشتغال دانش بنیان البته حالا هم می گوییم ولی کم کم باید بگوییم اقتصاد دیجیتالی به جای اقتصاد دانش بنیان، چون بخش بزرگی از دانش بنیان در بخش فناوری اطلاعات است و فناوری اطلاعات دنیا را متحول کرده است.
رییس جمهور ادامه داد: سبک زندگی، اشتغال و رفاه مردم به فناوری اطلاعات مربوط است. در همین مسئله حمل و نقل درون شهری و کم کم برون شهری فضای مجازی چه تحول بزرگی را می تواند برای زندگی و شغل مردم ایجاد کند. کامیون می رود و خالی برمی گردد چون نمی داند کجا بار است چون ارتباطات ضعیف است. باغدار میوه را تولید می کند و میوه روی دستش می ماند و یا سه دور دست دلال می چرخد. دلال اول می خرد، دلال دوم به سردخانه می برد،دلال بعدی به میدان می برد، دلال دیگر از میدان می دهد به میدان فرعی شهر و یک دلال دیگر از میدان فرعی به مغازه دار می دهد، فضای مجازی می تواند باغدار را به مغازه دار یا به میدان های متوسط شهر وصل کند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای روحانی گفت: فضای مجازی باید واسطه هایی را که ضروری نیست و گاهی مضر است حذف کند. باید جنس را ارزان دست مردم بدهیم چون بخشی از علت گرانی واسطه ها هستند. ممکن است امسال چیزی را تولید کنیم و جنس ارزان شود و سال بعد تولید نکنیم. اگر مزرعه سیب زمینی را درست به بازار وصل کنیم، این گونه نمی شود. از 50 تا 60 سال پیش این گونه عمل کردیم. یک سال زیاد تولید می کنند و روی دستشان می ماند و سال دیگر تولید نمی کنند. یکی از راه حل های این مسئله فضای مجازی است.
 
فناوری اطلاعات و سرعت اینترنت، پایه اصلی برای کشور است
­رئیس جمهور گفت: توسعه فناوری اطلاعات و سرعت اینترنت، پایه اصلی برای کشور محسوب می شود.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در نشست مشترک استانداران سراسر کشور با تاکید بر توسعه فناوری اطلاعات افزود: یکی از راه حل های توسعه اشتغال، توجه به فناوری اطلاعات و فضای مجازی است.
وی گفت: مردم می توانند در فضای مجازی مشاغل مختلفی داشته باشند مثلاً کارهای دستی مردم در همین فضا به فروشگاه ها متصل شود و یا اینکه خانه روستایی که می تواند محل جذب گردشگر باشد از طریق فضای مجازی به خارج از کشور متصل شود و حتی اگر لازم است نهادی در این زمینه تأسیس شود قطعاً باید اقدام کنیم.
رئیس جمهور افزود: گاهی فردی در فضای مجازی جمله ای طنز، کلامی بد و یا تصویری نامتعارف منتشر می کند اما همه ما باید به میدان بیاییم و این فضا را منزه کنیم.
آقای روحانی تاکید کرد: فضای مجازی فرصتی برای علم، تحقیقات، شغل، کشاورزی و تحصیلات مردم است و در حال حاضر در بسیاری از کشورها حتی آبیاری قطره ای هم دیجیتالی شده و از طریق فضای مجازی دستور می دهند که آبیاری چه زمانی آغاز و چه زمانی قطع شود.
وی گفت: در شرایط حاضر و با وجود فضای مجازی قطعاً مشاغل تغییر خواهد کرد بنابر این تمام استانداران و فرمانداران سراسر کشور باید توجه داشته باشند که فناوری اطلاعات یکی از زیربناهای مهم است.
رئیس جمهور افزود: توسعه فناوری اطلاعات از وظایف دولت است و دولت یازدهم 20 هزار میلیارد تومان پول زیرساخت داده است تا مردم بتوانند از این فضا استفاده کنند.
آقای روحانی گفت: نسل 3 و 4 موبایل که ما به دنبال آن هستیم برای این است که شغل های موبایل محور تولید شود و همه ما باید بحث فناوری اطلاعات را در توسعه اشتغال مورد توجه قرار دهیم.
وی تاکید کرد: اگر دستگاه ها برای سال 97 به ما قول بدهند با این طرح می شود صد هزار شغل ایجاد کرد.
رئیس جمهور با اشاره به مسئله گردشگری به عنوان یکی از ظرفیت های تولید شغل تصریح کرد: همه باید برای توسعه بخش گردشگری و میراث فرهنگی تلاش کنیم چرا که براساس آخرین گزارشی که در این بخش دریافت کرده ام در سال 96 ، پنجاه و شش هزار شغل در فضای گردشگری ایجاد شده است.
آقای روحانی تاکید کرد: تمام استانداران به توسعه فضای گردشگری کمک کنند ما هتل های ارزان قیمت می خواهیم مثل هتل های سه ستاره که باید زمین ها به مردم واگذار شود.
وی گفت: دولت زمین های دولتی فراوانی در شهرها و حتی بافت های فرسوده دارد که باید از این زمین ها در مسیر توسعه گردشگری استفاده شود.
 
تمام دستگاه ها زمین های خود را رایگان برای مسکن واگذار کنند
­رئیس جمهور گفت: تمام دستگاه ها زمین های خود را برای توسعه مسکن به وزارت مسکن واگذار کنند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای روحانی در ادامه نشست مشترک با استانداران و فعالان اقتصادی افزود: یک دستگاهی در یک استان یا شهری ده ها قطعه زمین بزرگ دارد که از 10 تا 15 سال پیش در اختیار دارد گاهی هم از قبل از انقلاب که می خواهد چیزی در آن درست کند، دولت متعهد می شود آن دستگاه زمانی که برای آن هدفش زمین بخواهد زمین در اختیارش قرار دهد.
وی گفت: این زمین را من دنبال می کنم شما استانداران هم دنبال کنید در تمام استان ها مخصوصاً زمین هایی که کنار بافت فرسوده است.
رئیس جمهور افزود: ما باید بافت های فرسوده را برای نشاط، زندگی و سلامت مردم تغییر دهیم و خانه ای که 40 - 50 متر بیشتر نیست و نمی شود در آن زندگی کرد و حتی اگر فردا زلزله ای بیاید خدایی ناکرده سلامتشان، جانشان را از دست می دهند و ما مسئولان از حالا باید به فکر بافت فرسوده و مردم باشیم و اگر زمینی را شما مجانی در اختیار بگذارید، تشویق کنید بافت فرسوده را به جای آن خانه به آنها واحدی دهید 20درصد بیشتر از فضای مسکونی خودش در این صورت یک خانه نو سالم با ارزش بیشتر، ثروت بیشتر، بهداشت بیشتر، زندگی راحت تر در برابر زلزله و حوادث و با مصرف انرژی کمتر در ساختمان جدید در اختیار آنها قرار گیرد و یک توسعه گر یا سرمایه گذار هم روی آن زمین ساختمان می سازد با پول خودش یا از طریق بانک، و یک ساختمان در این بافت فرسوده می سازد.
آقای روحانی گفت: یک برابرش واگذار می شود به خانه هایی که در بافت فرسوده قرار دارد و نصف آن هم توسعه گر به فروش می رساند برای خرجی که کرده است.
وی افزود: در فروش هم تضمین می کنیم در زمان سریع بتوانیم آن 50 درصد را به فروش برسانیم.
رئیس جمهور گفت: از چه طریقی تضمین می کنیم؟ از طریق وام ارزانقیمت به خانه اولی ها.
آقای روحانی افزود: یعنی همه جوان هایی که می خواهند خانه بخرند و خانه اولی هستند یک مقدار پول در بانک می گذارند، ما در این بخشی که صحبت می کنیم واحدهای مسکونی را به او می دهیم و با وام بانکی با بهره 6 درصد تشویق می شوند همه برای اینکه خانه دار شوند، در واقع ما هم خانه اولی ها و جوان ها را سریع خانه دار می خواهیم بکنیم و هم می خواهیم بافت فرسوده زندگی راحت پیدا کند، هم می خواهیم سرمایه گذاری در این زمینه انجام گیرد و همه صنایعی که در بخش مسکن و ساختمان هستند به حرکت درآیند.
وی گفت: ما برنامه ریزی کردیم که دستگاه های مسئول برای حداقل صد هزار واحد در سال 97 فعالیت خود را آغاز کنند که این میزان باید در سال های بعد بیشتر شود، در تمام شهرها این اتفاق باید رخ دهد، هر جا زمین هست اگر مال هر دستگاهی است اطلاع دهید، به وزارت کشور به ما اطلاع دهید، باید آن زمین را واگذار کرد،​ شهرداری ها هم زمین های زیادی دارد باید در این خصوص سرمایه گذاری کند.
رئیس جمهور ادامه داد: ما وقتی این زمین را ساختیم آن بافت فرسوده تخریب می شود و وقتی تخریب شد یک فضای جدید در زمین جدید در اختیار ما قرار می گیرد و همه دستگاه های مسئول در بافت فرسوده مسئولیت دارند یعنی آب و برق باید به نزدیک آن ساختمان رسانده شود، شهرداری ها مسئولیت دارند.
وی افزود: وزارت نفت مسئول رساندن گاز به در آن خانه است، وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت مسئولیت دارند که خدمات لازم را و بخشی از بودجه خود را حدود 10 تا 15 درصد در این خصوص هزینه کنند و این یک حرکت بسیار بزرگ است که اگر به درستی در آن مسیر باشیم می توانیم 200 هزار تا 300 هزار شغل سال آینده ایجاد کنیم و همه استانداران به عنوان یکی از برنامه های مورد تاکید دولت دوازدهم به آن نگاه کنند و خیلی به راحتی می توانیم از این طریق اشتغال ایجاد کنیم و می توانیم شهر را تغییر دهیم.
رئیس جمهور گفت: البته ممکن است در بافت فرسوده دو تا ساختمان تاریخی هم باشد که باید آنها را مرمت و حفظ کنیم زیرا ساختمان تاریخی فرهنگ است و باید حفظ شود اما آنچه در بافت فرسوده و جنوب شهر می بینیم چیزی است که نه بافت تاریخی است نه به فرهنگ مرتبط است.
 
موضوع مسکن؛ یکی از تحولات بزرگ سال آینده
­رئیس جمهور با اشاره به ایجاد اشتغال از مسکن گفت: این موضوع در کنار اشتغال روستایی، مشاغل فناوری ارتباطات، صنعت و کشاورزی اهمیت دارد.
آقای روحانی افزود: بحث کم شدن مصرف آب از ایجاد اشتغال هم مهم تر است. در بحث آمایش، بخش مهمی به مصرف آب برمی گردد که امسال، سال آینده و ده سال بعد چقدر آب داریم.
رئیس جمهور با فرض اینکه خشکسالی همچنان ادامه دارد، گفت: امید به نزول رحمت الهی داریم؛ اما فعلا خشکسالی است و بر این مبنا برنامه ریزی می کنیم.
آقای روحانی با تاکید بر اینکه موضوع مسکن یکی از تحولات بزرگ سال آینده است، ادامه داد: مسأله مهم دیگر سلامت مردم و محیط زیست است. محیط زیست سختگیری هایی از قبل می کرد که وزیر صنعت و معدن بعلاوه چند دستگاه دیگر شاکی بودند. گاهی حق با سازمان محیط زیست و گاهی با دستگاه های دیگر بود؛ اما پرونده های زیادی از قبل مانده بود.
وی گفت: آقای کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کار مهمی را شروع کرد که تقریبا همه موارد اختلاف را حل کردند. او در گزارش اخیر گفته است که درباره چند مسأله مهم باید شورای عالی محیط زیست تشکیل بدهیم. ایرادی ندارد، این شورا را تشکیل می دهیم تا در چند جلسه مشکلات حل شود.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در گزارش محیط زیست آمده است که ظرفیت 176 هزار شغل جدید ایجاد می کنیم، افزود: گاهی خودمان مانع شغلیم، ابتدا باید موانع را حل کنیم. یک سرمایه گذار قصد سرمایه گذاری در ایران داشته باشد، باید ببینید چه بلاهایی سرش می آید. از همانجایی که باید زمین را تحویل بگیرد، مشکلات آغاز می شود.
آقای روحانی با برشمردن مشکلات گفت: منابع طبیعی، محیط زیست و در نهایت بانک ها مشکلات را آغاز می کنند. اجازه کار نمی دهیم و دولت باید این موانع را برطرف کند.
 
باید مقررات دست و پاگیر سرمایه گذاران را برداریم
رئیس جمهور گفت: باید مقررات دست و پاگیر را برای سرمایه گذاران برداریم و شرایط به گونه ای شود که سرمایه گذار خارجی بدون مراجعه به کشور بتواند سرمایه گذاری کند.
آقای روحانی در ادامه سخنانش افزود: در دولت یازدهم گزارش نهایی این بود که 400 مانع را برای رونق اشتغال و سرمایه گذاری برداشته ایم و می دانم این 400 مانع در برابر صدها و هزاران مانع دیگر چیزی نیست.
رئیس جمهور گفت: این وظیفه آقای انصاری است و باید بنشیند و این مشکلات را حل و فصل کند و باید به نقطه ای برسیم که سرمایه گذار در خارج بدون مراجعه به کشور بتواند سرمایه گذاری کند و لازم نباشد خودش بیاید و باید از طریق اینترنت موافقت نامه ها را بگیرد و از طریق دولت الکترونیک بتواند همه کارها را انجام دهد؛ شریک خود را در ایران از طریق اینترنت و فضای مجازی پیدا کند بدون اینکه بخواهد وارد ایران شود. این درست است و آن موقع ما داریم سرمایه گذاری می کنیم.
وی با طرح این سوال که سرمایه گذاری چقدر باید زمان ببرد؟ گفت: کسی که می گوید می خواهم سرمایه گذاری کنم یک هفته،​ ده روز،​ یک ماه، دوماه،​ سه ماه چند ماه باید معطل شود؟
آقای روحانی به جاذبه های فراوان کشور برای سرمایه گذاری اشاره کرد و افزود: ما نیروی تحصیل کرده، انرژی و جایگاه جغرافیایی مهم داریم و کنار آبهای آزاد قرار گرفته ایم و ریل و جاده داریم و خیلی از امکانات در کشور ماست که می تواند سرمایه خارجی را جذب کند.
رئیس جمهور گفت: ما امنیت کافی داریم و همه اینها مهم است اما باید مقررات دست و پاگیر را برداریم و این مقررات به همه وزارتخانه ها مربوط است و سازمان اداری و استخدامی هم باید به سهم خود هرچه لازم است در دولت بیاورد تا تصویب کنیم و اگر جایی نیاز بود لایحه ای بفرستیم نمایندگان مجلس کمک کنند.
آقای روحانی افزود: ما باید این کار را انجام دهیم و حرکت بزرگی ایجاد کنیم.
 
تأکید رئیس جمهور بر ایجاد تحول در زمینه محیط زیست
­رئیس جمهور گفت: در زمینه محیط زیست، باید تحول ایجاد شود، چه آنجایی که مواجه با ریزگردها هستند و چه جایی که آلودگی هوا وجود دارد، باید برای سال آینده در همه این زمینه ها تحول بزرگی ایجاد کنیم.
آقای روحانی با اشاره به اینکه سال گذشته 12 هزار هکتار مالچ پاشی شده است افزود: در این زمینه باید سال آینده چندین برابر انجام شود و در جاهایی که گرد و غبار برمی خیزد، باید نهالکاری صورت گیرد که در این زمینه وزارت جهاد کشاورزی در خوزستان کار بزرگی انجام داد.
رئیس جمهور با اشاره به فریاد زیست محیطی کشور خاطرنشان کرد: تالاب ها فریاد می زنند، دریاچه های نیمه خشک هم فریاد می زنند، سرزمین ما سرزمین گرد و غبار است و فریاد می زند که ما را مرطوب کنید، از طرف دیگر در شهرهای بزرگ به خصوص در فصل سرما وارونگی وجود دارد که ما باید آلوده کننده ها را کم کنیم .
آقای روحانی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این زمینه گفت: در مسأله تحرک و نوسازی در ناوگان حمل و نقل روندی داشتیم که باید چند هزار کامیون نو تحویل می دادیم و کامیون فرسوده می گرفتیم اما همیشه عقب بودیم، به همین خاطر تصمیم داریم ظرف چند ماه راه نوسازی ناوگان را یکجا فراهم کنیم، برای این کار دولت تعهد کرده است که اگر مردم کامیون و اتوبوس فرسوده خود را تحویل دهند، همزمان با نصف قیمت، خودروی نو تحویل می گیرند.
رئیس جمهور افزود: باید به محیط زیست کل ملت ایران کمک کنیم، سپس به خانواده این ملت کمک کنیم و بعد از آن سلامت جاده ها را بالاببریم، در این زمینه اگر صنعت خودروسازی ما توان داشته باشد ما تمام منابع لازم ارزی را تامین می کنیم تا ماشین های نو را به نصف قیمت به مالکان کامیون های فرسوده تحویل دهیم که باید وزارت صنعت تمام توان خود را بگذارد تا در سال 97 بتواند خودروهای مورد نیاز را تامین کند.
آقای روحانی در خصوص مهارت آموزی نسل جدید در آموزش و پرورش و دانشگاه ها خاطرنشان کرد: باید این مهارت آموزی بالا برود تا دانشجویی که فارغ التحصیل می شود یک مهارتی داشته باشد. ما باید مدیران بخش خصوصی را از این نسل آماده کنیم این اساس کار است برای تحول و اشتغالزایی.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه سال آینده باید سال نشاط شود خاطرنشان کرد: باید جوان ها احساس کنند که میدان برای فعالیت آنها فراهم است، باید هر چه سریع تر جوان ها را به مدیریت بیاوریم و حداقل هر وزیری دو جوان را به رده بالا بیاورد.
آقای روحانی همچنین به نقش زنان و قومیت ها در زمینه اشتغال اشاره کرد و گفت: مذاهب، ادیان و اقوام مختلف باید جذب جامعه شوند و کسی نباید حس کند که برای قومیت و یا لهجه اش مشکلی وجود خواهد داشت؛ باید احساس کنند همه مسئولان با نظر واحد به آنها نگاه می کنند.
 
عدالت سرلوحه کار مسئولان قرار بگیرد
رئیس جمهور در ادامه سخنانش در جمع استانداران گفت: عدالت باید سرلوحه همه قرار بگیرد و مهم ترین رکن ماست و همه باید احساس عدالت کنیم.
آقای حسن روحانی با بیان اینکه نگاه مسئولان و همه مردم باید یکسان باشد تا همه مردم اعم از فقیر و غنی احساس عدالت کنند تاکید کرد: خدا نکند اگر کسی وارد دفتر ما شود و ما به خاطر فقر یا ثروت و یا لباس و یا رفاقتش در محیط کار با او متفاوت رفتار کنیم افزود: در فرمانداری ها ، استانداری ها و ادارات همه مردم باید احساس یکسانی داشته باشند و اینطور نباشد که برای یک آدم معمولی سر تکان دهیم و برای یک ثروتمند و یا آشنا بلند شویم.
وی با تاکید بر اینکه عدالت و احساس عدالت از عوامل اصلی انسجام است گفت: وحدت باید در عمل نشان داده شود و نه شعار باشد و در جایگاه رسیدگی به امور مردم همه باید یکسان باشند.
آقای روحانی افزود: اگر در اداره ای کار یک نفر یک ماه طول بکشد و کار یک قوم و خویش یک روزه انجام شود، بدانید که عادل نیستیم و این موجب غضب خداوند است.
وی گفت: خدانکند به یک نفر نگاه اهانت آمیز داشته باشیم، زیرا طبق احادیث اگر کسی به مؤمنی اهانت کند، به خدا اعلان جنگ داده است و این همانند همان بحث رباست که با خدا اعلان جنگ کرده است.
رئیس جمهور اضافه کرد: اهانت به یک ایرانی، یک انسان و یک مسلمان گناه بزرگی است و نزد خدا سنگین است و جوری نشود شعار دهیم و باعث آزار و اذیت دیگران باشد و امیدواریم اگر این مسائل هم بوده است از بین برود و جامعه آرامش داشته باشد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود پایگاه اورژانس در طالقان
صعود پسران کمتر از ۱۶ سال ایران به رقابت‌های جام آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)