• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۰۷۹۹۲
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۸

زیان رابطه با اسرائیل تنها متوجه سران عرب

یووال اشتاینیتز وزیر انرژی رژیم صهیونیستی دیروز یکشنبه گفت اسرائیل و عربستان سعودی تماس‌های مخفیانه با یکدیگر داشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز یووال اشتاینیتز وزیر انرژی رژیم صهیونیستی دیروز یکشنبه گفت اسرائیل و عربستان سعودی تماس‌های مخفیانه با یکدیگر داشته‌اند. با این حال ریاض همچنان ادعا می‌کند هرگونه روابط با تل آویو منوط به خروج اسرائیل از سرزمین‌های عربی اشغال شده در جنگ سال 1967 خاورمیانه است.
سعودی‌ها و دیگر سران عرب برای توجیه مناسبات خود با رژیم نامشروع صهیونیستی، نگرانی‌هایی را - مانند افزایش نفوذ منطقه‌ای ایران و متحدانش در مقاومت اسلامی - بهانه می‌کنند. این ادعا در حالی است که مهمترین وجه اشتراک جمهوری اسلامی ایران، جنبش حزب‌الله و دیگر ارکان مقاومت اسلامی، دیدگاه‌ها و منش ضدصهیونیستی و ضدغربی آنها است.
اشتاینیتز در پاسخ به این سوال که اسرائیل از تماس‌ها با عربستان سعودی چه چیزی می‌تواند به دست آورد گفت: «تماس‌ها با جهان عرب - به اصطلاح - میانه‌رو از جمله با عربستان سعودی، به ما برای متوقف کردن ایران کمک می‌کند. زمانی که ما تلاش می کردیم به یک موافقتنامه هسته‌ای بهتر با ایران دست یابیم، در مقایسه با آمریکا و قدرت‌های غربی، با کمک‌هایی از سوی کشورهای عربی در این زمینه روبرو شدیم و حتی امروز نیز که ما قدرت‌های جهان را تحت فشار قرار می‌دهیم تا از موافقت با ایجاد یک پایگاه نظامی ایرانی در سوریه، آنهم در کنار مرز شمالی ما خودداری کنند، این جهان عرب سنی است که به ما کمک می‌کند.»
این ادعاها در حالی است که تهدید رژیم صهیونیستی برای جهان اسلام غیرقابل انکار است. این رژیم از سویی در زمینه بخش قابل توجهی از اراضی جهان اسلام - به تعبیر مصطلح «از نیل تا فرات» - ادعاهایی نامشروع دارد، از سوی دیگر نظامیان و سرویس‌های امنیتی و اطلاعاتی این رژیم نقش غیرقابل انکاری در بی‌ثباتی جهان اسلام دارد. نمونه بارز این نقش آفرینی، مشارکت این رژیم در تنش آفرینی در مناسبات کشورهای اسلامی و شکل گیری و گسترش گروه‌های تروریستی بخصوص داعش در منطقه است.
اظهارات وزیر انرژی رژیم صهیونیستی اولین اظهارات از این قبیل نیست. بنیامین نتانیاهو نیز گفته بود روابط ما با کشورهای عربی به گونه‌ای رو به افزایش نهاده است که من شخصاً چنین روابط فزاینده‌ای را پیش بینی نمی‌کردم. فرمانده ستاد ارتش رژیم اسرائیل نیز در گفتگو با پایگاه اینترنتی ایلاف سعودی از وجود این روابط خبر داده بود.
«‌گادی ایزنکوت» رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی هفته گذشته در گفتگو با یک روزنامه اینترنتی عرب زبان با بیان اینکه اسرائیل آماده تبادل اطلاعات با عربستان سعودی است گفت دو کشور درخصوص مقابله با ایران اتفاق نظر دارند.
وجود روابط میان رژیم اسرائیل و کشورهای عربی تنها از سخنان پی در پی مسئولان اسرائیلی مشخص نمی‌شود بلکه برخی خبرها حاکی از سفر غیرعلنی ولیعهد سعودی به تل آویو است.
این وزیر صهیونیست در ادامه تصریح می‌کند که سران سعودی و اعراب مخالف با افشاء این مناسبات هستند. وی در گفتگو با رادیو ارتش اسرائیل افزود: «ما با بسیاری از کشورهای اسلامی و عربی روابطی داریم که تا حدودی مخفی بوده است و ما معمولا طرفی هستیم که شرمنده نیستیم. این طرف دیگر است که علاقه دارد روابط مخفی بماند. ما معمولاً، مشکلی نداریم اما زمانی که روابط، خواه با عربستان سعودی و خواه با دیگر کشورهای عربی یا کشورهای اسلامی دیگر درحال پیشرفت باشد به خواست طرف مقابل احترام می‌گذاریم و این روابط را مخفی نگه می‌داریم.»
هر چند این مقام صهیونیستی ادعا می‌کند که به احترام خواست طرف‌های عرب این مناسبات را افشاء نمی‌کنند ولی این طور نیست و چنانچه ملاحظه شد همیشه صهیونیستی‌ها این مناسبات را لااقل به صورت محدود افشاء کرده‌اند. پرسشی که در اینجا مطرح می شود این است که چرا محافل صهیونیستی اصرار دارند این مناسبات را افشاء کنند؟ ظاهراً انگیزه محافل صهیونیستی از افشاء این مناسبات چند چیز است:
1- از بین بردن قبح مناسبات تل‌آویو در جهان اسلام: اسرائیل در جهان اسلام رژیمی نا مشروع است زیرا بر پایه و اساس اشغالگری شکل گرفته است. بنابراین طبیعی است در این چند دهه یکی از مهمترین چالش‌ها برای این رژیم ادغام در محیط اجتماعی، سیاسی و اقتصادی منطقه و جهان اسلام باشد و مقامات این رژیم از هر فرصتی بهره برداری کنند تا انزوای خود در منطقه را از بین ببرند.
2- «دامن زدن» به بی‌اعتمادی مسلمانان و دولت‌های اسلامی به سران عرب: اهمیت این موضوع زمانی مشخص می‌شود که بیان شود این بی‌اعتمادی مشروعیت مردمی سران عرب را بیش از پیش مخدوش کرده بنابراین زمینه را برای وابستگی بیشتر آنها به رژیم صهیونیستی و متحدان غربی آنها فراهم می‌کند.
این انگیزه ها و بسیاری مسائل دیگر نشان می‌دهد همگرایی سران عرب با رژیم صهیونیستی یک معادله دو سر باخت برای سران عرب است و هیچ سودی برای آنها ندارد.
با وجود زیان‌های این مناسبات برای کشورهای اسلامی، ایلی نیسان تحلیلگر سیاسی اسرائیلی در گفتگو با شبکه تلویزیونی الجزیره عربی از گام برداشتن رژیم اسرائیل و کشورهای عربی به سوی اعلام روابط علنی میان خود خبر داد. وی گفت: میان اسرائیل و بسیاری از کشورهای عربی و در رأس آنها سعودی، روابط راهبردی و تبادل اطلاعات وجود دارد. در برهه اخیر که بر دامنه نفوذ ایران در لبنان و سوریه افزوده شده ... اسرائیل و کشورهای عربی به سوی اعلام روابط علنی میان خود حرکت می‌کنند و البته این روابط به نفع این کشورهاست.
------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاهش دمای چهارمحال و بختیاری
تحریم رژیم صهیونیستی این بار در عرصه هنر
نظرات مردم درباره دربی ۱۰۶
دعوت بانوان ایرانی به یک مهمانی
بزرگ ترین مزرعه پرورش میگوی کشور نیازمند احداث سامانه آبگیر
درخشش مقاومت شهرداری تبریز در لیگ برتر تیراندازی با کمان
پایان سرشماری از زنبورستان‌ها در دامغان
یزد میزبان چهارمین نمایشگاه تخصصی صنایع‌دستی و هدایای سازمانی
قدردانی رئیس جمهور از صدا و سیما و رسانه ها
برگزاری نخستین یادواره شهدای دانشگاه پیام نور استان تهران
پیش‌بینی اتفاق بزرگ، با انتشار تازه پرونده اپستین
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۱۳
تاکید وزیر علوم بر نقش دانشگاه‌ها در حل مسائل کشور
رفع مشکلات زیرساختی آب، برق و فاضلاب در شهرک در حال احداث
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه
توقف تراکتور مقابل استقلال خوزستان
ساماندهی صنف موتور سیکلت‌فروشان محله سه‌آسیاب مهاباد با واگذاری زمین در شهرک صنفی کاوه
احضار حسین‌زاده به کمیته انضباطی
افزایش افراد مبتلا به اختلالات روانی در انگلیس
اختتامیه اولین کارسوق ملی فراگیر نجوم در یزد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
تداوم بارش باران در خوزستان
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
طرح بزرگ دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه شکست خورد
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
انصراف روژان گودرزی از مبارزه با نماینده رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)