
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ حیدر مستخدمین حسینی افزود: برنامه ریزی و سیاست گذاری تیم اقتصادی دولت باید به نحوی باشد که در کوتاه ترین زمان گره های فضای کسب و کار مملکت را باز کند.
وی با بیان اینکه تولید و اشتغال از مباحث جدی امروز کشور است، اظهار داشت : لازمه تحقق پذیری مولفه های مورد نظر بهبود بخشی به فضای کسب و کار در جامعه است.
این کارشناس اقتصادی اصلاح ساختار نظام بانکی را دومین اولویت کاری مهم دولت جدید دانست و گفت: دولت وعده بازنگری و اصلاح ساختار نظام بانکی کشور را داده ولی تاکنون حرکت خاصی در این حوزه صورت نگرفته است.
وی سومین اولویت کاری دولت دوازدهم را تغییر کوتاه مدت سیاست ها برشمرد و افزود: حرکتی که بانک مرکزی در هفته گذشته انجام داد (ابلاغ بخشنامه هشت بندی الزامات سود بانکی) مقدمه خوبی برای اصلاح سیاست های پولی کشور بود.
مستخدمین حسینی یادآور شد : رفع موانع تولید، ایجاد اشتغال، مهار تورم و رکود از جمله مطالبات اقتصادی مردم از رئیس جمهور دوازدهم است و امید می رود دولت به ویژه تیم اقتصادی با برنامه ریزی مناسب و تلاش جهادی بتواند پاسخ های مثبتی به مطالبات بحق ملت دهد.
تاکید بر رویکرد بهره وری در افزایش کارآمدی اقتصادی دولت
رییس اندیشگاه توسعه منطقه ای فناوران ضمن تاکید بر رویکرد جدید به کارآمدی اقتصادی دولت گفت: مشکل کشور امروز فقدان منابع نیست بلکه بهره وری در منابع است.
روح الله ایزدخواه در برنامه «رهیافت» رادیو اقتصاد افزود: دولت کارآمد اقتصادی نیاز اصلی امروز کشور است چرا که دستیابی به توسعه پایدار با اتکا به چنین دولتی شدنی است.
وی اظهارداشت: شاخص کارآمدی دولت در مواردی چون درآمد و ثروت بالا، وجود سازمان های متعدد اقتصادی، انبوه شوراهای عالی، وزارتخانه ها، افتتاح حجم پروژه ها، تعداد اشتغال، میزان صادرات، تولید و غیره خلاصه نمی شود بلکه موضوعی فراتر است.
رییس اندیشگاه توسعه منطقه ای فناوران با اشاره به اینکه اقتصاد مانند هر پدیده دیگری دارای دو سطح روبنایی و زیربنایی است، گفت: شاخص ها و متغیرهای که در فضای اقتصادی امروز کشور مانند حجم اشتغال، میزان صادرات، تولید و غیره عرف شده در حقیقت سطحی ترین و رو بنایی ترین سطح اقتصاد است.
وی افزود: شایسته نیست دولت بعد از 60 تا 70 سال برنامه ریزی توسعه اقتصادی در کشور همچنان در سطح روبنایی متوقف شود و به حوزه زیربنایی در اقتصادی ورود پیدا نکند.
ایزدخواه اظهار داشت : وقتی یک بحران اقتصادی در کشوررخ می دهد از موقع تشخیص تا رفع بحران نباید مشمول زمان طولانی شود.
وی گفت: برای مثال کره جنوبی در دهه 90 دچار بحران مالی شدید شد دولتمردان این کشور با تشخیص درست و تدابیر اصولی موفق شدند در مدت دو سال این بحران مالی فلج کننده را مهار و ساماندهی کنند.
رئیس اندیشگاه توسعه منطقه ای فناوران افزود: قدرت تشخیص، سیاست گذاری و اقدام برای رفع چالش های اقتصادی در مملکت باید به نحوی باشد که بتوان در مدت زمان کوتاهی بر مشکلات جامعه چیره شد.
وی تصریح کرد: اگر فاصله بین تشخیص تا رفع یک بحران اقتصادی در هر کشوری کوتاه بود بیانگر این است که جوامع مورد نظر از وجود یک دولت کارآمد اقتصادی بهره مند و در غیر این صورت با یک دولت ناکارآمد مواجه هستند.