جشنواره عمار؛ موجی پیشرو که هفت ساله می شود
جشنواره مردمی فیلم عمار، جشنواره ای که به دست مردم و هنرمندان کلید خورد، رشد کرد و به تکامل رسید امروز هفت ساله می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ بعد از فتنه 88 جمعی از جوانان و فیلمسازان متعهد کشور که آثاری در این باره تولید کرده بودند و محلی برای نمایش آن نداشتند جشنواره ای مردمی را کلید زدند. این جشنواره عمار نام گرفت و رفته رفته راه خودش را پیدا کرد و امروز با وجود اینکه 7 سال بیشتر ندارد جریان جدیدی در سینمای ما ایجاد کرده است.
در نخستین دوره این جشنواره حدود 20 اثر در مساجد، مدارس و... شهرهای مختلف ایران به نمایش در آمد و اکنون تنها در بخش «فیلم» 1149 اثر در موضوعات «تاریخ معاصر ایران»، «فتنه سال 88»، «بیداری اسلامی و جهانی»، «نقد درون گفتمانی»، «جنگ نرم»، «اقتصاد مقاومتی» به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است که این امر گواه پویایی جشنواره و ریشه دواندنش در جوانان و دغدغه مندان فرهنگی است.
سید رسول منفرد در این باره گفت: سال ها فیلم سازان دغدغه مند فعالیت می کردند و نمی دانستند حرفشان را در هر کجا به نمایش در آورند تا اینکه عمار کلید خورد. وی افزود: این جشنواره مسیر دقیق و رو به رشدی را پیش گرفته است و در سالهای آینده با اضافه شدن بخش های جدید فراگیر تر هم خواهد شد. در حال حاضر بسیاری از افراد در اکران های مردمی جشنواره عمار به تماشای فیلم ها می نشینند و هزینه ای بیشتر از بلیت یک فیلم برای دیدن فیلم ها می پردازند و همراهی زیادی با ما دارند. یکی از اتفاقات مثبتی که جشنواره فیلم مردمی عمار به ارمغان آورد امکان عرضه برای فیلمسازان جوان و علاقه مند به مسائل استراتژیک جمهوری اسلامی بود. سالانه ده ها جوان مستعد آثارشان را به جشنواره ارائه می کنند ، آثارشان در نقطه نقطه کشور به نمایش در می آید و برای ادامه درست تر و با کیفیت تر راهشان تر غیب می شوند.
وحید جلیلی رئیس شورای سیاست گذاری این جشنواره گفت: خوشحالم که جشنواره فیلم عمار با گذشت زمان و اتفاقات مختلف راهش را گم نکرد و به رسالت خود ادامه می دهد. وی افزود: وظیفه ما در این جشنواره به وجود آوردن فرصت برای معرفی و دیده شدن فیلمسازان متعهد است و کارهای حمایتی بعد از آن را باید سایر نهادهای سینمایی انجام دهند.
یکی از جوانانی که به کمک مدرسه فیلم عمار، «هنگامه» نخستین فیلم داستانی درباره مدافعان حرم را ساخت امیر داسارگر بود. امیر داسارگر گفت: خوشحالم که بسیاری از علاقه مندان به فیلم سازی برای جشنواره فیلم عمار اثر می سازند و این جشنواره هر سال جدی تر و با کیفیت تر می شود. وی افزود: البته دیده شدن و حساسیت های ایجاد شده نسبت به این جشنواره وظیفه شرکت کنندگان را سخت تر می کند. آنها می دانند فیلمشان در نقاط مختلف کشور و توسط عام و خاص دیده می شود و باید اثری قابل قبول از خود ارائه دهند.
یکی از مخاطبان جشنواره پارسال عمار هم گفت: جشنواره عمار سبب می شود مردم در مجامع فرهنگی مختلف، فیلم های ارزشمند و سرشار از پیام های سازنده ببینند و سطح آگاهیشان بالا برود. وی افزود: قرار دادن یک جایزه به بهترین فیلم به انتخاب مردم هم سبب می شود مخاطبان برای انتخاب بهتر مطالعه خود را بالا ببرند و این اتفاق بسیار خوبی است.
جشنواره مردمی فیلم عمار همچون موجی می ماند که فرود ندارد و با همت فیلم سازان و دست اندر کاران خود رفته رفته قوی تر و بلند تر می شود. امروز در سینما فلسطین فانوس های هفتمین جشنواره مردمی فیلم عمار روشن می شود و علاقه مندان می توانند تا 17 دی در همین سینما به تماشای فیلم ها بنشینند.